POJEDYNCZE PYTANIA CZ.1

Bez prawidłowej diety nie osiągniemy wyników, dyskusje o dietach na przybranie masy mięśniowej, na odchudzanie itp.

POJEDYNCZE PYTANIA CZ.1

Postautor: davidooo » 24 kwie 2009, o 07:51

Tu zadajemy pojedyncze pytania ;)

pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
davidooo

Re: POJEDYNCZE PYTANIA CZ.1

Postautor: pawelszevc » 27 kwie 2009, o 11:48

Ok, skoro jesteś mode, wiedze pewnie masz adekwatną, więc zapytram ;)

Co sądzisz o dodaniu MCT? CZy warto? Czy warto jako źródło energii przed/po treningu? Spotkałem sie z takim zastosowaniem, gdyż to, o ile się nie myle, średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe, więc jak najlepsze, jako szybkie źródło energii.

I jeszcze jedno. Co do posiłku po treningu. Preferujesz samo bialko/aminki, czy ww+białko zaraz po treningu, w formie prochu, czy np banan+białko prochhu, czy moze poczekac godzine i zjesc od razu posiłek?

Swoje zdania w miare wyrobione mam, ale chciałbym poznać Twój tok myślenia, a poza tym to dość często zadawane/przydatne pytania, a więc moze przydadzą się "przyszłym pokoleniom" ;)
pawelszevc

Postautor: MAJOR » 27 kwie 2009, o 12:12

Moim zdaniem to kwestia indywidualna. Ja np. po treningu wolę zjeść banana + białko i około 40 min po tym posiłek. Nawet na redukcji daję węgle po treningu, kiedyś przez jakiś czas próbowałem jedynie białko, jednak czuję, że lepiej dla mnie jest gdy zjem np. banana + białeczko ;)

MCT - po treningu nie polecam, ponieważ jak by nie patrzeć to tłuszcz, a to właśnie on spowalnia wchłanianie składników odżywczych tak potrzebnych po treningu. Przed treningiem można ( są ludzie dla których dodanie MCT przed treningiem to głupota, a są tacy którzy to sobie chwalą) :) Więc jak najbardziej polecam wypróbowanie tego na sobie - teoria nie zawsze musi sprawdzać się w praktyce!

Pozdrawiam MAJOR.
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." ...
Awatar użytkownika
MAJOR

Postautor: pawelszevc » 27 kwie 2009, o 17:21

Dzięki, chciałem poznać Twoje zdanie na ten temat, ja osobiście też wole banan+białko, ew. gainer;)
pawelszevc

Postautor: onar4321 » 28 kwie 2009, o 12:06

siema wszystkim
mam pytanie czy byscie mi ulozyli diete na mase bo ja niemam pojecia jak to zrobic
jestem ciemny w tych sprawach
jak chcecie cos o mnie wiedziec to piszcie
z gory dziex
onar4321

Postautor: Tajfuniarz » 28 kwie 2009, o 12:09

Witaj, jakbyś pierwszy raz witał,
żegnaj, jakbyś spotkać już nie miał,
żyj życiem jakbyś na zajutrz
twarzą w twarz ze śmiercią miał stanąć.

Ból jest chwilowy,chwała jest wieczna.

ObrazekTajfuniarzObrazek
Awatar użytkownika
Tajfuniarz

Postautor: pawelszevc » 28 kwie 2009, o 14:18

DOkłądnie, po 1 ankieta, a po drugie troche checi. każdy Debil moze powiedziec ze nie umie nic. Wejdź w wujka google, poczytaj o bialkach, tłuszczach, ww, poczytaj jakies przykładowe diety w necie tego mnóstwo. np: http://bigpaker.net/dieta-przybranie-wagi.htm Nikt nigdy nie bedzie ukladał CI diety, bo do tego są dietetycy. To jedynie forum dyskusyjne na którym ktoś może CI ją poprawić, "podrasowac";)
pawelszevc

Postautor: MAJOR » 28 kwie 2009, o 18:12

Jak już koledzy wyżej napisali, spróbuj ułozyć chociaż pseudodietę :) Wiadomo, że nie kazdy potrafi ulozyc ot tak poprawną dietę. Wklej ją tutaj, a My Ci ją poprawimy ;) Powiemy co dodać/ co odjąć. ! Pozdro + ankieta :twisted:
"W konfrontacji strumienia ze skałą, strumień zawsze wygrywa - nie przez swoją siłę, ale przez wytrwałość." ...
Awatar użytkownika
MAJOR

Postautor: onar4321 » 29 kwie 2009, o 06:09

7.00
płatki z mlekiem
jajecznica z 2 jaj
3 kawałki chleba

11.30
ciemne pieczywo 2 kawałki i jakaś wędlina
orzechy ziemne

14.30
płat chudego mięsa
surówka
ryż

18.30
sałatka (sałata lodowa papryka groszek kukurydza tunczyk)
21.00

serek wiejski

teraz poprawiajcie

EDIT: MAJOR/// Mógłbys poprosić troszke grzeczniej, nie robisz komuś łaski wklejając ten jadłospis :mrgreen: . Napisz ten post jeszcze raz i dopisz gramatury (chociaż orientacyjnie) :)
onar4321

Postautor: pawelszevc » 29 kwie 2009, o 13:13

"teraz poprawiajcie" - a może tak cofnąłbys się łaskawie do przedszkola i nauczył minimum kultury? Nie jestes u siebie na podwórku z kolegami z piaskownicy : :shock: Nie wiesz jak za cos sie zabrac w ogóle a chcesz wydawać polecenia... troche skruchy moze? prosze gryzie w buźke?

No i fajnie by bylo gdybys powiedział jak cwiczysz,ile czasu,ile wazysz ile masz lat...

7.00
płatki z mlekiem Płatki owsiane
jajecznica z 2 jaj tutaj przynajmniej 3 jaja bym dał
3 kawałki chleba chleb mam rozumieć ze pełnoziarnisty?

11.30
ciemne pieczywo 2 kawałki i jakaś wędlina dodałbym jajka ze 2
orzechy ziemne

14.30
płat chudego mięsa płat tzn? 100-150g?
surówka
ryż ile tego ryżu?

18.30
sałatka (sałata lodowa papryka groszek kukurydza tunczyk) ile tuńczyka? kęs? 50g? przynajmnije 100-150g zeby było, a najlepiej zmiennie ryuby, bo tuńczyk jest świetnym magazynem rteci
21.00

serek wiejski dodaj oliwy/oleju lnianego

Jak dla mnie kpina... zero gramatur. "płat mięsa""ryż""kawałki chleba" jak już coś się robi to chyba trzeba jakos się za to wziąć, a nie czekać aż każdy CIę wyręczy... Ale racja, zbliża sie sezon, sezonowcy wypływają...

To takie poprawki z grubsza, daj gramatury i dokładniejsze info, powie sie coś wiecej
pawelszevc

Następna

Wróć do Dieta