Kilka Pytań Początkującego

Dział dotyczący treningu, tematy o planach treningowych, prawidłowym wykonywaniu ćwiczeń etc.

Kilka Pytań Początkującego

Postautor: ReginBo » 7 kwie 2010, o 21:42

Siema, Jak nie trudno się domyśleć jestem tutaj bo chcę coś zmienić w moim życiu i wyglądzie czyli przypakować. Więc mam kilka pytań, byłbym wdzięczny za odpowiedzi dla żółtodzioba. Mam 19 lat - 180cm i ważę 65kg. Wiem strasznie mało, próbuję przytyć ale nic nie da rady dlatego razem z pójściem na siłownie chcę kupić to http://sklep.kfd.pl/dymatize-super-mass ... p-308.html . Uważacie że jest to dobry wybór?. Wiem że jest ciężko ale jestem bardzo zdeterminowany, siłownie mam już załatwioną. Zacznę chodzić gdy tylko zacznę zażywać tę odżywkę dla przytycia, bo w końcu z czegoś mięśnie trzeba zrobić. Czy jeśli przytyję te 6-9 kg, To mój wygląd mocno się zmieni? Oczywiście będę ćwiczył ale chodzi mi o np. brzuch i twarz czy zrobi się taka "pełniejsza"? Bo teraz jestem bardzo chudy. Więc oto moje pytania byłbym bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź :)

1. Czy ta odżywka którą wyżej podałem jest dobra? Może zaproponujecie coś lepszego?.
2. Możliwe jest osiągnięcie takiej budowy? Jeżeli tak to ile LAT trzeba takową "rzeźbić?"
http://img580.imageshack.us/i/65633727.jpg/
http://img580.imageshack.us/i/40064437.png/
3. Jaką dietę musiałbym zrobić do tej odżywki czego jeść dużo, czego unikać?
4. Jak często chodzić na siłownie, jakie ćwiczenia robić, i jakie odstępy przerwy?
5. Mój znajomy chodził na siłownie co prawda przypakował, ale koło pach zrobiły mu się czerwone rozstępy - Jak tego zapobiec?

Z góry dzięki ;)
ReginBo

Re: Kilka Pytań Początkującego

Postautor: hynymyny » 7 kwie 2010, o 22:35

Jak będę miał chwilę to pomogę, mam pytanie do ciebie ćwiczyłeś wcześniej na siłowni?
Ile posiłków dziennie spożywasz?
Jaką kwotę możesz przeznaczyć na suplementację?, chociaż lepiej zainwestować w dietę.
Awatar użytkownika
hynymyny

Postautor: ReginBo » 8 kwie 2010, o 06:08

To znaczy kiedyś jak mieszkałem jeszcze w swoim starym mieście to 2 tyg przez przeprowadzką zacząłem.
Mogę przeznaczyć jakoś do 200+ zł nawet. No i jaką dięte. Jest w ogóle możliwe osiągniecie takiej sylwetki?-podobnej pewnie strasznie długo trwa. No jakie ćwiczenia wykonywać w jakich odstępach czasu jeszcze żeby nie było tych rozstępów.
ReginBo

Postautor: Kwachu » 8 kwie 2010, o 12:06

1. Proponuje skupić się na diecie, odzywka podana przez Ciebie jest OK, ale nie widze potzreby zakupu tego produktu.
2. Kwestia genetyki, oraz jak będziesz trenował, trzymał diete, regenerował się. Ale jest mozliwe spokojnie takiej sytuacji.
3. Poczytaj w dziale Dieta.
4. Trenuj 3-4x w tygodniu po 1-1,5h.
5. Są postepy są rozstepy, proponuje maści.
Oraz dieta wlasiwa, duze dawki cynku oraz reszty witamin.

Pozdrawiam M.K

PS.Czekam na dalsze informacje od Ciebie
Kwachu

Postautor: hynymyny » 9 kwie 2010, o 19:07

Wiesz co myślę sobie że są 2 opcje. Możesz zacząć jakiś trening na masę by później coś rzeźbić lub możesz zrobić powiedzmy 2-3 tygodnie takiego trenigu
Kod: Zaznacz cały
http://www.kulturystyka24.pl/forum_kulturystyczne/trening_obwodowy_dla_poczatkujacego.html
bedzie to trening wszystkich partii mięśni. Takie małe przygotowanie po tym walniesz trening na masę, a następnie jak dotrwasz siłowy i tak dalej...

Co o tym sądzisz?

Co do suplementacji jestem zawsze za, wiadomo dieta przede wszystkim lecz warto stosować aminokwasy zapobiegające rozpadowi białek oraz carbo które dostarcza ci energii.
Awatar użytkownika
hynymyny

Postautor: Kwachu » 10 kwie 2010, o 10:26

Carbo to cukier puder

Pozdrawiam M.K
Kwachu

Postautor: hynymyny » 10 kwie 2010, o 11:15

Hehe, może ty tak sądzisz.
Ja jestem innego zdania, taki napój z węgli po treningu uzupełnia twoje straty kaloryczne utracone po podczas treningu.

A tutaj masz ciekawy art. o płynach
Kod: Zaznacz cały
http://www.toxyna.pl/2010/02/24/plyny-przed-i-po-treningu/
Awatar użytkownika
hynymyny

Postautor: Kwachu » 10 kwie 2010, o 13:06

hynymyny - w przypadku treningu wiłowego utraty glokogenu sa bardzo małe.

Pozdrawiam M.K
Kwachu

Postautor: HealthAndBeauty » 7 cze 2010, o 13:50

Odżywki w poczatkowej fazie ćwiczzeń nie sa najlepszym pomysłem. Najpierw trzeba odpowiednio rozgrzać i przygotować organizm do większego wysiłku. Druga sprawa to dieta,czasem daje lepsze efekty niż większość suplementów czy odżywek.
Sprzęt fitness, sprzęt sportowy : atlasy, rowery treningowe - www.HealthandBeauty.pl
Awatar użytkownika
HealthAndBeauty

Postautor: davidooo » 10 cze 2010, o 12:57

na poczatek dobra dieta i trening suple zbedne chodziasz witaminy napewno ci nie zaszkodzą
Awatar użytkownika
davidooo

Następna

Wróć do Trening