Jestem zielony;/ Parę pytań

Dział dotyczący treningu, tematy o planach treningowych, prawidłowym wykonywaniu ćwiczeń etc.

Jestem zielony;/ Parę pytań

Postautor: barman16 » 18 lut 2010, o 23:34

W tym roku kończę 16 lat waze 98kg i mam 181 cm wzrostu. Jestem masywnie zbudowany. Nie jakiś tam grubas tylko poprostu mam grube kości i jestem szeroki w barkach. Właśnie zacząłem chodzic na siłownie. Chcę nabrac siły, zgubic brzuch i wyrobic sobie mięśnie. Chodzi mi głównie o górne partie (plecy,klata,barki i biceps oraz triceps. Chcę się poradzic w jaki sposób ułożyć sobie swój plan treningu. (w jak najkrótszym czasie uzyskać jak największe efekty). Chcę zejść z wagą do ok. 89/90 kg. Trenuję zapasy więc jestem wysportowany i przybranie na sile jest mi bardzo potrzebne. Mogę chodzic na siłownię ok. 3 razy w tyg. (jest sens np. iść 2 razy dziennie na siłownie ? ). Kończę gimnazjum więc mam sporo zajęc na głowie. Proszę o rozpiskę (jakie ćwiczenia ) robic w czasie treningu i w miarę możliwości doradzić co z dietą. Z góry dziękuję
Wiek -15
Plec -mężczyzna
Staz na silowni - 0
Dostepny sprzet - Cała siłownia ;)
Przeciwwskazania medyczne (wady postawy itp) - Rodzice i siostra powtarzają mi że się garbie
Dieta - Brak
Suplementy - Brak
Cel treningowy - Budowa mięśni/spalenie tłuszczu/siła
Typ budowy -Endomorficzny/ mezomorficzny
barman16

Re: Jestem zielony;/ Parę pytań

Postautor: BODYFX » 25 lut 2010, o 18:04

DZIETA DIETA DIETA i jeszcze raz DIETA. Trening nie jest problemem najwazniejsze to zbilansowac posilki, jesli chcesz szybko agubic wage polecal bym diete tluszczowa. Chodzi w niej o to by jesc duzo bialka maxymalnie malo wegla( sniadanie i trening potreningowy tylko ) i relatywnie duzo tluszczu ( oliwa z oliwek, orzechy maslo orzechowe karkowka tluste miesa ), jesz 6 - 5 razy dziennie ( ja szamam co 3 godziny ), waga naprawde fajnie leci w dol. Co do treningu duuuuuuuzo aerobow ( cross trainer, rowerek, nieznia, osobiscie polecam worek mozna sie niezle spocic ), mozesz pojechac z jakims podstawowym treningiem na mase zwiekszyc ilosc powtorzen i skrocic przerwy miedzy powtorzeniami, ale ja upieral bym sie przy aerobach zajebiscie pala tluszczyk.
LIVE IS ONLY ONE LIVE IT
Awatar użytkownika
BODYFX

Postautor: barman16 » 25 lut 2010, o 20:55

poczytałem troszkę o tej diecie i piszą tam ze moze ona powodowac różne ,, niechciane,, konsekwencje takie jak efekt jojo. Czy tą dietą pozbędę sie zbędnych kilogramów do końca życia ??? Podają tez zeby nie jesc owoców .
Wiek -15
Plec -mężczyzna
Staz na silowni - 0
Dostepny sprzet - Cała siłownia ;)
Przeciwwskazania medyczne (wady postawy itp) - Rodzice i siostra powtarzają mi że się garbie
Dieta - Brak
Suplementy - Brak
Cel treningowy - Budowa mięśni/spalenie tłuszczu/siła
Typ budowy -Endomorficzny/ mezomorficzny
barman16

Postautor: BODYFX » 28 lut 2010, o 18:20

Kolego powiem tak musisz zmienic styl zycia nie ma takiej diety ktora pozbedzie sie kilogramow do konca zycia jak tylko wrocisz do fast fodow przyryjesz momentalnie taka juz masz przemiane materii, ta dieta pomoze ci zrzucic tluszcz potem musisz sie zdrowo odzywiac.
LIVE IS ONLY ONE LIVE IT
Awatar użytkownika
BODYFX

Wróć do Trening