ektoformik prosi o pmomc !

Dział dotyczący treningu, tematy o planach treningowych, prawidłowym wykonywaniu ćwiczeń etc.

ektoformik prosi o pmomc !

Postautor: giwera4 » 14 maja 2011, o 15:17

Witam!

Jestem ektoformikiem i mam wielki problem z nabyciem masy mięśniowej.
Proszę o odpowiedź czy codzienny trening tej samej partii mięśni jest dobry i daje jakieś efekty ??
Pytam, ponieważ czytałem opinie że ektomorfik powinien ćwiczyć jak najcześciej ..

Proszę o odpowiedź na to pytanie (najlepiej ektomorfika ponieważ będzie miał świadomość o moim problemie).
Jeżeli nie powinno się tak ćwiczyć to proszę o jakieś rady oraz przykładowy plan treningu dla takich ludzi jak ja !

z góry dziękuję !

Wiek - 20 lat
Plec - mężczyzna
Staz na silowni - jak narazie pare miesięcy ( dawniej ćwiczyłem ale z słabym skutkiem)
Dostepny sprzet - siłownia
Przeciwwskazania medyczne (wady postawy itp) - brak
Dieta - typowa na mase ok. 5 posiłków dziennie ( ok. 2 g białka na 1 kg ciała)
Suplementy - Gainer
Cel treningowy - masa mieśniowa
Typ budowy - ektomorfik

Proszę o pomoc !
giwera4

Re: ektoformik prosi o pmomc !

Postautor: giwera4 » 15 maja 2011, o 14:19

POMOŻE MI KTOŚ ?
giwera4

Re: ektoformik prosi o pmomc !

Postautor: max » 25 cze 2011, o 12:19

siema jestem z pomoca skup sie na weglach powinienes dostarczac nawet 5 lub6 gr na kilo masy i 2 gr bialka 0,6 gr tluszczu gajner jest ok ale lepsaa by byla odrzywka weglowodanowa mass xxl lub hardmas nie mozesz trenowac co dziennie tej samej parti miesnie regeneruja sie nawet 72 godziny cwicz 4 razy w tygodniu duzymi ciezarami 6 lub 8 powtuzen w serii siema mam nadzieje ze ci pomoglem
max

Wróć do Trening