Bez prawidłowej diety nie osiągniemy wyników, dyskusje o dietach na przybranie masy mięśniowej, na odchudzanie itp.
Dieta
autor: Bluntman » 27 cze 2011, o 10:38
Zacznę od tego że przeczytałem wszystkie zalecane w tym dziale tematy i jestem zaznajomiony ogólnie z większością rzeczy. A teraz moja prośba : Czy znalazłby się ktoś chętny kto mógłby mi doradzić co zastosować w codziennym odżywianiu?
Nie jestem zbyt zorientowany co jeszcze może mi pomóc w przybieraniu masy. A teraz co do mojej budowy - Jestem ektomorfikiem , ważę około 67.5 - 68 kg , mam 186 cm wzrostu. W tygodniu ćwiczę od 5 do 7 dni zależnie od obowiązków jakie na mnie padną , ale są to głównie ćwiczenia rozciągające , zajmują mi około 45 min. dziennie. W tygodniu jem zazwyczaj mięso ... głównie , w różnych postaciach kurczak , wędliny etc. Plan co do zajęć już mam ustalony - co robić uwzględniając rozwój mięśni , tylko jestem na etapie gdzie mam zwyczajnie przybrać masę. Jeżeli ktoś mógłby to dla mnie opracować byłbym bardzo wdzięczny. Zastosuję się do wszelkich pomocnych rad , ale z góry proszę o nie wstawianie odnośników do tematów co mają kilkaset stron i przypominają "Niekończącą się opowieść". Dziękuję za przeczytanie i ewentualną pomoc z miejsca.
-
Bluntman
-
Wróć do Dieta
Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości